Empowerment /

Heal project: wezen en kwetsbare kinderen – Zambia

IMG_0610

Heal project: wezen en kwetsbare kinderen – Zambia

Omschrijving

In samenwerking met Orange Babies

Het Heal Project, Lusaka
Opgericht door Jeannie Mulenga.  Jeannie heeft haar man verloren aan aids en is zelf ook hiv-positief. Jeannie werd verstoten door de familie van haar man maar werd dankzij succesvolle hiv-therapie weer beter en besloot daarop andere mensen en kinderen te helpen die hiv-positief zijn. Jeannie biedt dagelijks zorg aan dertig kinderen waarvan 95% hiv-positief is. De kinderen worden voorzien van voeding, educatie en medische hulp. Zij doet dit samen met behulp van haar volwassen zoon en dochter en vier vrouwen die de dagelijkse zorg voor de kinderen mee op zich nemen (koken, schoonmaken, wassen en de kinderen voorbereiden voor school). Naast het huis is een grote groentetuin en kippenren zodat het project zich gedeeltelijk van eigen voedsel kan voorzien.
Voor de oudere jongens van het project is een eigen onderkomen gebouwd.

Stichting Opstap & het jongenshuis 

René kwam via Baba Sylla in contact met Jeannie en dit project. Hij wilde graag het jongens huis verbeteren met een aanbouw en besloot daar voor een donatie vrij te maken. Het idee is om een tweede kamer naast het al bestaande gebouw te maken, met daarachter ruimte voor toiletten en een douche.

De jongens doen zelf de aanbouw, onder begeleiding van een aannemer. Het wordt geen perfect gebouw, maar voor de jongens is het een paleis en ze zijn erg blij en gemotiveerd om het goed af te werken.

Wat wij doen:

  • De oudere jongens helpen hun eigen huis te bouwen

Doel

  • Wezen en kwetsbare kinderen een liefdevol en stabiel (t)huis bieden en ze voorzien van eten, drinken en voorlichting

Hulpverleners

rene-hartman

" Help ons stappen te zetten in dit project "

Wat u kunt doen

U kunt zich vast voorstellen dat het een hele klus is om dagelijks dertig kinderen van eten, drinken en aandacht te voorzien. Ondanks de groentetuin en kippenren blijven er altijd kosten voor educatie, medicatie, kleding e.d. Ook is onderhoud een grote kostenpost. Met uw financiële bijdrage zorgen wij er voor dat Jeannie de kinderen de voorzieningen kan blijven bieden die zij nodig hebben!

Bankrekening

  • Rabobank Lichtenvoorde, Nederland
  • t.a.v. Stichting Opstap
  • SWIFT/BIC code: RABONL2U
  • IBAN nr: NL30 RABO 0136 7520 55