Uitnodiging met grote verrassing

Een van de projecten die wij steunen met Orange Babies en Grip Adviseurs, is het Khaya Centre Mount Olive in Johannesburg (Zuid-Afrika). Oprichtster en drijvende kracht achter dit mooie project is Valencia Kock. Zij was onlangs een paar dagen in Nederland en zij en René waren te gast bij Grip Adviseurs om hun verhalen te delen. René wist echter niet dat hij ook deze dag een cheque in ontvangst mocht nemen van een eerder opgehaald bedrag door enkele werknemers van Grip Adviseurs, door deelname aan Mystery Mountain. Om precies te zijn het prachtige bedrag van €4312,64! Ook Valencia werd blij verrast met maar liefst 4 laptops voor haar computerlokaal. Zeer recent is haar centrum overvallen waarbij de daders ook het computerlokaal hebben leeggeroofd dus de laptops komen als geroepen.

Valencia zorgt er met haar project voor dat zon 1000 kwetsbare kinderen een voedzame maaltijd ontvangen, alsmede het maandelijks verstrekken van voedselpakketten voor de allerarmsten in de wijk. Daarnaast fungeert zij als een veilige haven in een onrustige omgeving waar de toekomst voor veel mensen onzeker is. Een deel van de cheque zal dan ook ter ondersteuning worden gebruikt voor haar voedselprogramma.
Ook zal er een deel worden geschonken aan het inrichten van een tehuis voor de jongvolwassenen van
Seko Village (Zambia). Na hun 18e dienen de kinderen Seko (noodgedwongen) verlaten en is er eigenlijk geen plek waar zij terecht kunnen. Deze plek is nu gevonden op Pakachele School, waar zij kunnen verblijven onder toezicht van een volwassene.

Wij zijn zeer dankbaar voor alle mensen die deze dag mogelijk hebben gemaakt, de interesse van alle aanwezigen, voor de niet-aflatende steun van Grip Adviseurs en natuurlijk de medewerkers die zich in het zweet hebben gewerkt om ons deze prachtige cheque te overhandigen.

 

Home / Projecten /