Hope Center

Hope Center

Omschrijving

Ntemby, een van de gepassioneerde en ambitieuze medewerksters van de Mobile Health Clinic, sprak in 2016 haar droom uit: het openen van een centrum in een achterstandswijk, waar (kansarme) middelbare scholieren te allen tijde kunnen binnenlopen voor informatie en ondersteuning. Een centrum dat hoop geeft aan deze kinderen. Waar ze leren inzien dat zij ook iets kunnen bereiken in het leven. Waar ze bijvoorbeeld een computer met internet kunnen gebruiken, om zo meer ondersteuning bij hun huiswerk te krijgen, meer te weten komen en hun kansen en leergierigheid te vergroten.
Er is inmiddels een gebouw beschikbaar dat afgelopen november (2018), door o.a. de deelnemers van de fietstour van Orange Babies, is geschilderd. Er hebben zich al leraren aangemeld om de kinderen na schooltijd te komen helpen. De eerste start naar een heus kenniscentrum is dus gemaakt. Een centrum dat essentieel is voor de jeugd en toekomst in Limpopo. Maar er is nog veel hulp nodig om dit te verwezenlijken.

Wat wij doen:

Een centrum openen speciaal voor (kansarme) middelbare scholieren waar zij meer informatie en ondersteuning kunnen krijgen,
gebruik kunnen maken van het internet en worden geassisteerd bij het maken van een gerichte carrière keuze en/of vervolgopleiding.
Het allerbelangrijkst is dat zij leren inzien dat ook zij iets kunnen bereiken in het leven en een kans krijgen zich (carrière-gewijs) te ontwikkelen en hun leergierigheid kunnen vergroten. Daarnaast zal ook het belang van een goede gezondheid een grote rol spelen, daar dat een evidente rol speelt in de Afrikaanse samenleving.

 

 

 

 

Doel

Een centrum realiseren waar:

  • middelbare scholieren worden geassisteerd om hun carrière loopbaan te onderzoeken/ontdekken door middel van gebruik van het internet welke beschikbaar is in Hope Center
  • plek is voor een carrière beurs zodat de leerlingen meer informatie kunnen verkrijgen over mogelijke studiebeurzen, studieleningen en het inschrijven voor vervolgstudies.
  • les wordt gegeven in communicatie vaardigheden zodat leerlingen zich beter ontwikkelen en beter kunnen voorbereiden op het inschrijven bij een universiteit.
  • bijles zal worden gegeven door tutoren in Wiskunde, Engels, Economie en Exacte wetenschappen
  • leesmateriaal en boeken beschikbaar zijn

Naast dit alles zal ook gezondheid een grote rol spelen. Het distribueren van condooms alsmede seksuele voorlichting en het testen op HIV zal hier mogelijk worden gemaakt.

 

 

Hulpverleners

rene-hartman
petra-uylen

" Help ons stappen te zetten in dit project "