Empowerment /

2135e89

Mutuati Health Clinic – Kenia

In samenwerking met Stichting Mesics

In 2011 is Stichting Mesics begonnen met de bouw van een kliniek voor gezondheidszorg  voor circa 270.000 mensen, in de regio Mutuati in Kenia. De bouw werd afgerond in 2012.

Wat wij doen:

• Het bouwen van een kliniek voor gezondheidszorg in Mutuati, Kenia
  • De eerste operatie kamer in Mutuati bouwen
  • Essentiële Eerste Hulp opzetten

• Eerste hulp en moeder-kind zorg verlenen
  • Een operatiekamer ter beschikking hebben

RESULTAAT

De kliniek is drukbezet en ontvangt veel interne patiënten. De drie meest voorkomende ziektebeelden zijn malaria, diarree en longontsteking. Bij het laatste bezoek van Mesics in april 2014 bleek dat de kliniek goed wordt onderhouden, er werken in totaal nu 17 medewerkers.
Mettertijd zal er ook een blood analiser of röntgen apparaat aangeschaft worden.
Dit project maakt inmiddels (ook) gebruik van lokale fundraising, waarbij de lokale gemeenschap kan doneren ten behoeve van de kliniek, in de vorm van goederen of voedsel. Dit wordt door de parochie van de gemeenschap verkocht en dit heeft zelfs een keer €40.000 opgeleverd!

Hulpverleners

rene-hartman

" Help ons stappen te zetten in dit project "